Obiteljska kuća za odmor

2016.

opis projekta

DIZAJN
Šantek Stolarija u suradnji s Karolinom Kukec, dipl.ing.arh

FOTO
Alen Nemeček

Hodnik koji otvara ovu kuću vrlo je ukusno namješten bijelim konzolnim stolom koji se  stapa s bojom zida. Impresivno, veliko ogledalo, u kombinaciji s ukrasnim detaljima na stoliću, stvara zanimljivu kompoziciju ulaznog prostora. Sličnu dinamiku naći ćemo i u boravku gdje vidimo kombinaciju jednostavnog namještaja i detalja koji prostoru daju svježinu i živahnost dok mu drveni pod daje ozbiljnost i toplinu. Jednostavna bijela komoda s plavo-zelenom vazom prati tonalitet slike iznad nje, baš kao i jastuci na stolicama ispred nje. Kamin pruža prostoru romantičan i topao ugođaj.

Kuhinja je opremljena namještajem vrhunske izvedbe koji svojom jednostavnošću daje osjećaj dostatnosti i postojanosti. S druge strane, ukusno dizajniranim sitnicama poput mlinca za papar i sol, držača za vino te ploče na zidu prostoru se podarila nota opuštenosti i kreativnosti.

Iznad kupaonskih umivaonika prostiru se prekrasne kamene zidne obloge s jednostavnim, velikim ogledalima koji pružaju osjećaj prostranosti. Na susjednom zidu nalazi se zanimljiva bijela fotelja koja kupaonskom prostoru daje ugodnu i nesvakidašnju draž.