Kuća za odmor i život

2017.

opis projekta

DIZAJN
GSarchitects ZT-Gesellschaft m.b.H

FOTO
Alen Nemeček

Čiste linije koje odlikuju ovaj prostor, samo ga na prvi pogled čine jednostavnim. Naprotiv, on odiše detaljima koji, svaki na svoj živopisan način, plijene pažnju.

Organizacija unutrašnjosti omogućava pogledu da se prostre kroz cijelu kuću što dovodi do odlične integracije vanjskog i unutarnjeg prostora. Prekrasan prirodni kontekst, u kojem je smještena priča ove kuće, ističe njenu ljepotu i osebujnost.

Uređenju unutrašnjosti, koja odiše toplinom doma, posvećena je jednaka pažnja kao i njenoj prozračnosti. Pomno birani materijali, poput kože, drva prirodne boje i teksture, metala u smeđoj boji te bijelih zidova toplijeg tona, čine prostor posebno ugodnim.

Svaki element ima svoju priču: perforirana drvena vrata čija ljepota dolazi do izražaja kroz igru svjetla i sjene, TV komoda obučena u kožu koja gotovo neprimjetno izlazi iz zida te staklene stijene koje na prozračan i decentan način dijele prostor. Ono za čime čovjek najviše teži, a to su udobnost doma i blizina prirode, ovdje su potpuno realizirani. More nije samo slika na zidu, već osjetna stvarnost uz koju se budite svaki dan.

Ovo je mjesto gdje interijer i eksterijer žive u savršenoj harmoniji. Ovo je više od kuće za odmor; ovo je kuća za dušu, za tijelo, za zadovoljstvo, za život.

Pogledajte galeriju slika i uživajte u čarolijama koje nudi ova kuća. Sve pohvale arhitektima, majstorima i investitoru.